DuCanto Yankauer catheter

 

SSCOR DuCanto Catheter ™
Een catheter ontworpen voor gebruik tijdens routine en spoedingrepen bij het openhouden van de luchtweg. Uitstekend geschikt voor de SALAD  techniek.
De SSCOR DuCanto-catheter is een nieuwe catheter die anders is dan de traditionele Yankauer zuigtips die zijn ontworpen voor routinematige chirurgische ingrepen. De SSCOR DuCanto-catheter is ontwikkeld met het oog op routine- en spoedingrepen van de luchtweg. Het heeft een grotere interne diameter waardoor het aanzienlijk minder snel verstopt raakt en is aangepast aan de orofaryngeale anatomie. De hyper-gebogen catheter heeft meer de vorm van de luchtweg van een patiënt, waardoor het gemakkelijk wordt om de catheter te positioneren en te werken met andere complementaire apparaten die worden gebruikt om de luchtweg van een patiënt open te houden.

Bovendien heeft de SSCOR DuCanto-catheter geen duimpoort. Door de vacuümbesturing te verwijderen, hoeft de zorgverlener zijn duim niet correct op de duimpoort te plaatsen en te houden om de luchtweg van een patiënt vrij te maken en is continue zuigkracht mogelijk als deze eenmaal op de zuigbron is aangesloten.
Al deze functies zorgen ervoor dat de SSCOR DuCanto-katheter effectief kan worden gebruikt bij de SALAD-techniek.
De SALAD-techniek (Suction Assisted Laryngoscopy en Airway Decontamination) vereist constante afzuiging door een catheter in de bovenste luchtweg, waarbij continu braaksel, bloed en andere materialen worden verwijderd waarom heen de arts de patiënt intubeert via directe of video-laryngoscopie. De SSCOR DuCanto-catheter is ideaal voor deze procedure.
Klik hier voor meer informatie over SALAD.

Suction Assisted Laryngoscopy en Airway Decontamination (SALAD)

Wat is de SALAD-techniek?

De SALAD-techniek (Suction Assisted Laryngoscopy en Airway Decontamination) vereist constante afzuiging door een katheter (in dit geval de SSCOR DuCanto-katheter, ontwikkeld door Dr. DuCanto en SSCOR, Inc.) in de bovenste luchtweg, waarbij continu braaksel, bloed wordt verwijderd en andere materialen, waaromheen de arts de patiënt intubeert via directe of video-laryngoscopie.
Wie ontwikkelde deze techniek?
De SALAD-techniek is ontwikkeld door Dr. James C. DuCanto. Dr. DuCanto is gepassioneerd door luchtwegbeheer en het verminderen van de risico’s van aspiratie en de daaropvolgende effecten. Hij is een anesthesist met 20 jaar ervaring. Dr. DuCanto werkt in het Aurora St. Luke’s Medical Center in Milwaukee, Wisconsin, waar hij dienstdoet als anesthesist (als staflid), directeur van het simulatiecentrum en directeur van de opleiding anesthesiologie voor studenten.

Klik hier voor een pdf met meer informatie over de SALAD-techniek.
Waarom is de SALAD-techniek belangrijk?
Wat een verschil kan effectief uitzuigen uitmaken voor de gereanimeerde patiënt. Effectieve afzuiging zorgt voor een helder beeld voor de zorgverlener die de intubatie uitvoert. Het verwijdert materiaal dat anders in de lagere luchtwegen zou kunnen terechtkomen. Aspiratie van vreemd materiaal kan longontsteking veroorzaken, vertragen van het herstel of leiden tot de dood.
Longontsteking veroorzaakt door aspiratie of mechanische beademing is waarschijnlijk de belangrijkste complicatie bij comateuze patiënten na een hartstilstand, die bij 50% van de patiënten optreden na een hartstilstand buiten het ziekenhuis. – “Post-cardiaal arrest-syndroom: Epidemiologie, pathofysiologie, behandeling en prognosticatie” – Jerry P. Nolan et al.
De SSCOR DuCanto-katheter is een geweldig hulpmiddel voor de SALAD-techniek

“In tegenstelling tot starre zuigcatheters voor algemeen gebruik op basis van het Yankauer-ontwerp, is dit product bedoeld als een eenvoudig en effectief hulpmiddel om routinematig en bij spoedingrepen de luchtweg open te houden.”
– James C. DuCanto, M.D.