Grip-Lok PICC / CVC fixatiepleister

Grip-lok: een product sterk genoeg om katheters, tubes en infuuslijnen op zijn plaats te houden en te fixeren, geschikt voor iedere fixatie.
Grip-Lok word aangeraden en opgenomen in de lijst van “Infusion Nursing Standards of Practice”.

Veiligheid:
Grip-lok is latex vrij en is per stuk verpakt. U kunt daardoor de Grip-lok vlakbij de wond of in het steriele veld gebruiken. De hypoallergeen tape zorgt ervoor dat de huid blijft ademen en er geen huiduitslag of huidirritaties ontstaan.

Eenvoudig:
Grip-lok kan net zo eenvoudig aangebracht worden als andere pleisters ook in gebruik met steriele handschoenen. Grip-lok is er in drie maten, elke maat kan op de zelfde wijze aangebracht worden. Door de veelzijdigheid in gebruik is een standaardisatie met deze dressings mogelijk.

Zekerheid:
Grip-Lok maakt gebruik van een speciale lijmlaag en houd daardoor infuuslijnen, tubes en katheters goed en stevig op zijn plaats. Eenmaal geplaatst voorkomt de Grip-Lok losschieten of verplaatsing van lijnen, tubes of katheters waardoor er geen ongemak meer voor de patiënt of de verplegers plaats vind van dubbelwerk of het opnieuw aan moeten leggen van lijnen.

Standaardisatie:
Grip-Lok voldoet aan de eisen zoals gesteld in de nieuwe richtlijnen voor infuusfixatie en maakt daardoor een einde aan onnodig hechten of het opnieuw aan moeten leggen van katheters. Grip-Lok heeft dus direct invloed op het onnodig veroorzaken van ongelukken bij deze toepassingen.
Grip-Lok is geschikt voor gebruik van infuuslijnen, tubes en katheters in de grootte van 1.5mm (1/16) tot 13mm.(1/2) , daarnaast voor:

  • Centrale lijnen
  • Veneuze katheters
  • IV lijnen
  • Foley katheters
  • Voedingssondes
  • Chirurgische Drains
  • Thorax katheters
  • Materiaal welke aan het bed vast moet zitten
  • Elke plaats waar een katheter, tube of infuuslijn vast gezet moet  worden.

Bestel informatie

Bestelnummer Tube Size Range Omschrijving
3601CVC  n.v.t Tube & CVC fixatie, Steriel, per stuk verpakt, doos van 100 stuks
2100ANG 3.0mm – 5.0mm Small Grip-lok, Steriel, per stuk verpakt, doos van 100 stuks
3300MWA n.v.t Wide Grip-lok, Steriel, per stuk verpakt, doos van 100 stuks
Gebruiksaanwijzing fixatiepleister CVC
Gebruiksaanwijzing 3300MWA
Gebruiksaanwijzing 3601CVC
Gebruiksaanwijzing 2100ANG